2 Aralık 2010 Perşembe

Sütlü kömbe

Bizim yörenin (ic anadolu) kömbeleri meshurdur. Bende bugun ilk defa sütlü kömbe yaptim. Tabi once kirk defa tarifini sorarak. Cok kolay ve sulu yemeklerin yaninda guzel olan bir kömbe. Gelelim tarife:

  • 50 gram tereyagi (oda sicaklginda)
  • goz karari biraz sivi yag
  • 2 yumurtanin beyazi (sarisi yuzune)
  • 1 su bardagi süt
  • tuz
  • yarim kilo kadar un (pogaca hamurundan biraz sert olacak)



Bu malzemeleri karistirip yukardada yazdigi gibi pogaca hamurundan biraz sert bir hamur elde edene kadar un ekliyorsunuz. Bu hamurun puf noktasi fazla yogurmamak. Ne kadar az yogurursaniz o kadar guzel kömbeniz olur. Malzemeler birbirine karissin, unu hamura yedirin ve yogurmayi birakip hamuru buyuk bezeler alin. Elinizle bezeleri yaglanmis firin tepsisine yayin. Ne fazla ince ne fazla kalin olacak. Uzerine yumurta sarisi surup birde catalla batirarak susleyin. 200C firinda kizarana kadar pisirin.

Firindan cikardiktan sonra icini cekene kadar dinlendimi yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ben fotograftaki kömbelerin yuzune yumurta surmeyi unutmusum.

Hiç yorum yok: