2 Aralık 2010 Perşembe

Kirmizi mercimek köftesi



Kirmizi mercimek köftesi icin malzemeler:
4 kisilik
  • 2 su bardagi kirmizi mercimek
  • 3 su bardagi su
  • tuz
  • ince cig koftelik bulgur (yarim su bardagi kadar)
  • kuru sogan
  • taze yesil sogan
  • maydonoz
  • 2 yemek kasigi domates salçasi
  • 1/2 yemek kasigi biber salcasi
  • kirmizi pul biber
  • karabiber
  • kuru nane
  • kimyon (istege gore)
  • sivi yag
  • limon suyu

Mercimekleri suda (tuz ekleyin) hasliyoruz. Su az gelirse biraz daha su ekleyin. Onemli olan pistikten sonra suyunun tam olarak cekilmemis olmasi. Mercimekler haslandiktan sonra ocaktan alip bulgurlarimizi ekliyoruz ve iyice karistiriyoruz. Bunu agzi kapali bir kenara birakip kuru soganlarimizi incecik kiyiyoruz. Bol sivi yag ile soganlari bir tavada kavuruyoruz. Soganlar kavrulduktan sonra salcalari ve baharatlarida ekleyip birazda boyle kavuruyoruz. Diger tarafta taze sogan ve maydonozlarida dograyip hazirliyoruz. Kavrulan soganlari bulgur ve mercimek karsimina ekleyip karistiriyoruz. Bunlar yeterince soguduysa taze sogan ve maydonozlarimizida ekleyelim ve limon suyuyla tatlandiralim. Kofte seklinde sikmaya baslayalim ve taze marul domates ve salatalikla afiyetle yiyelim. Dilerseniz yerken uzerine limon suyuda sikabilirsiniz.

Hiç yorum yok: