19 Aralık 2010 Pazar

Elmali pay


Malzemeler:

  • 300 gram un
  • 200 gram tereyagi (veya margarin)
  • 160 gram ince cekilmis seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 cirpilmis yumurta
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz

Icine:
  • 1 kilogram cok tatli olmayan elma
  • kuru cekirdeksiz uzum
  • tarcin
  • 2 yemek kasigi toz seker
Yapilisi:

Oda sicakligindaki tereyagini dilim dilim dograyip una ekliyoruz. Sekeri mutfak robotunda cekip unlu karisima ekliyoruz. Tuzu, vanilyayi ve kabartma tozunuda ekleyip karistiriyoruz. Cirpilmis 1 yumurtanin 3 te 2sinide ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Yumurtanin 3te 1'ini uzerine surmek icin bir kenara ayiriyoruz.

Hamuru dinlenmesi icin biraz buzdolabina koyuyoruz. Diger tarafta elmalari soyup ince ince dilimliyoruz. Elma dilimlerinin uzerine bir kac avuc kuru cekirdeksiz uzum, bolca tarcin ve 2 yemek kasigi tarcin ekleyip karistiriyoruz.

Hamuru buzdolabindan cikarip 4'te 1'ini ayiriyoruz. 26 cm'lik kelepceli kek kalibina hamurun 4'te 3'unu parmaklarimizla bastirarak iyice yayiyoruz. Kalibin az kenarlarina tasmali hamur ve her tarafi ayni kalinlikta olursa daha guzel oluyor. Hamuru yaydiktan sonra elmalarimizi hamurun uzerine kaliba yerlestiriyoruz. Uzerine geri kalan ayirdigimiz hamurla ince seritler yapip resimde goruldugu gibi cizgi cizgi susluyoruz. Serit halindeki hamurlarin uzerine kalan yumurtamizi surup onceden isitilmis 175C firinda uzeri ve alti pisene kadar pisiriyoruz. Firindan ciktiktan sonra dilerseniz daha guzel parlamasi icin azcik sulandirilmis recel surebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: