11 Aralık 2009 Cuma

Hashasli portakalli kek

Bu yazimda yazdigim kekin tarifi.

Hashasli portakalli kekin tarifini http://www.portakalagaci.com/ aldim ve kendim biraz degistirdim.

Benim yaptigim sekliyle:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagindan bir parmak eksik toz seker
  • 1/2 su bardagi (125 ml) sivi yag
  • 1/2 su bardagi (125 ml) portakal suyu
  • 1 portakalin kabugunun rendesi
  • 2 yemek kasigi hashas tohumu
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • aldigi kadar un

Oncelikle yumurtayi ve sekeri iyice cirpiyoruz. Un ve kabartma tozu haric diger malzemeleri yumurtali karisima ekleyip karistiriyoruz. Unu ve kabartma tozunu suzgecten gecirip eleyerek karisima ekliyoruz. Kek kivamina gelene kadar un ekliyoruz. Yaglanmis kalibimiza dokup 175 C firinda pisiriyoruz. Kek iyice kabarip yuzu kizarana kadar firin kapagini acmazsaniz kekinizin cokme ihtimali duser. Icine bir catali veya kurdani batirdiginiz zaman temiz cikarsa kekiniz pismis demektir. Firindan cikardiktan sonra soguyana kadar kalibinda dinlendirip sonra cikarin kalibtan.

Kek kivamini en iyi spatula ile karistirirken karisimdan biraz havaya kaldirip geri legenin icine dokunce son doktugunuz karisimin uzerinde biraz belli oluyorsa kivami tamamdir demek.

Hiç yorum yok: