28 Aralık 2009 Pazartesi

Etli taze fasulye

Kurtarici yemeklerimden biri taze yesil fasulyedir. Hem lezzetli hemde her zaman tadi tutar :) tabi severseniz. Et obur bir esim oldugu icin bana zeytinyaglisini denemek nasip olmadi daha.




Etli taze fasulye (+/- 4 kisilik)

  • 400 / 500 gram yesil fasulye
  • istediginiz kadar et
  • 1 orta boy ince kiyilmis sogan
  • salca
  • karabiber
  • kirmizi pul biber
  • kirmizi toz biber
  • tuz
  • margarin veya tereyagi
  • 1 veya 2 tane orta boy soyulmus kucuk dogranmis domates
  • 1 veya 2 tane orta boy soyulmus kucuk dogranmis patates
  • sicak su

Etleri kucuk kucuk dograyip bir tencerede kavuruyoruz. Etler sularini cektikten sonra margarini/ tereyagini ekleyip, bu eriyince soganlari ekleyip kavuruyoruz. Soganlar iyice kavrulduktan sonra salcasini tuzunu ve baharatlarini ekleyip azda oyle ceviriyoruz. Sonra dogranmis fasulyelerimizi ekleyip yaninada domateslerimizi ekleyip atesimizi kisiyoruz. Fasulyeler dise degmeyecek kadar yumusayana kadar alti kisik pisiriyoruz. Pistikten sonra uzerini gecmeyecek kadar sicak su ekleyip patatesleride ekliyoruz tenceremize. Patatesler pistimi yemegimiz hazir demektir. Yaninada soyle guzeeel bi sehriyeli pilav. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: