12 Kasım 2009 Perşembe

Sosisli milföy ve kalburabasti tatlisi

Sosisli milföyler

Bir paket milföy hamuru ve bir kutu sosis (parmak soiste olabilir). Milfoyleri dikdortgen seklinde kesiyoruz bir kucuk parca sosise doluyoruz. Ben bazi sosisleri cok kucuk kesmisim hamurun kenarlari bos kalmasin diye kenarlarini beyaz peynirle doldurdum. Bu da cok guzel olmustu. Uzerine yumurta surup 210 C firinda kizarana kadar pisiriyoruz.


Kalburbasti

Malzemeler

  • 250 gram tereyagi (oda sicakliginda)
  • 1 cay bardagi zeytinyagi
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • kulak memesi kivamina gelecek kadar un

Ic malzemesi
  • Tane ceviz veya iri dovulmus ceviz
Serbeti
  • 2 bardak suya
  • 4 bardak seker
  • biraz limon suyu
Serbeti onceden kaynatip sogutun.

Butun malzemeleri karistirip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar un ilave ediniz. Bu hamurdan kucuk kucuk parcalar alip elinizle kucuk bir yuvarlak seklinde yayin. Bu yuvarlagin icine ceviz tanesi veya biraz dovulmus ceviz koyup kapatin. Sus vermek icin kalbura basabilirsiniz. Ben pek sus veremedigim icin hic ugrasmadim uzerleri duz kaldi. Yagli kagit serilmis tepsiye dizip onceden isitilmis 180 C firinda uzerleri kizarana kadar pisiriniz.

Firindan cikardiginiz tatlilari 5 dakika dinlendirdikten sonra uzerinde soguk serbeti gezdirin.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarifle yapilan kalburbastiyi serbetlemeden saklama kabinin icinde uzun bir sure tazeligi bozulmadan saklayabilirsiniz. Serbetlemek istediginiz zamanda soguk tatliya sicak serbet dokmeniz gerekiyor.










Hiç yorum yok: