11 Haziran 2008 Çarşamba

Annemin pufidik pogacalari

Annemin pufidik pogacalarini bizim cevrede bilmeyen yoktur. Herkes tarifini ister ve dener. Cook yumusaktirlar ve kolay kolay bayatlamazlar.


Tarif assagida resimde yakinda:

  • +/- 1 kilo un
  • 2 yumurta beyazi (sarisi uzerine)
  • yarim su bardagi zeytinyagi
  • 2 su bardagi sut
  • 1 paket yas maya
  • 1 kesme seker
  • tuz


Ic harci: kavrulmus kiyma ve baharatlar / zeytin ve peynir/ peynir ve ince kiyilmis maydonoz ya da nane/ rendelenmis patates ve baharatlar. (Kisaca ne dilerseniz)

Yapilisi:
1. Sutu bir tavada el girecek kadar isitin ve bir kaba bosaltin.
2. Sutun icine mayayi ve kesme sekeri atin.

3. Maya iyice kabarana kadar bekleyin.
4.
Sonra un haric diger malzemeleride ekleyip en sona unu karistirin.
Kulak memesi kivamindan biraz daha civik bir hamurunuz olmasi gerekiyor.
5. Hamuru iyice yogurduktan sonra bir sofra bezine sarip sicak bir yerde en az 1 saat kadar mayalanmasi icin bekletin.
6. Hamur mayalandiktan sonra unla veya biraz zeytinyagiyla kucuk yumaklardan icine harclarini koyup pogacalarinizi yapin.
7. Pogacalari uzerine yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.

8. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve dilerseniz corek otu ya da susam serpip 180C firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: